SPvdA?

zaterdag 17 maart 20070 Reacties

spvdalogo.gifNOVA peilde gisteren de SP groter dan de PvdA en PvdA Tweede-Kamerlid Diederik Samsom zegt een fusie “op termijn denkbaar” te vinden. Het kan rap gaan als je een halve dag geen nieuws hebt gevolgd.
Dat de SP de PvdA nu in de peilingen voorbij is kan niet echt als een verassing komen “the winner take’s all”. Maar ik denk dat de analyse van Diederik wel hout snijd. Ik denk dat je een Sociaal, Christelijk, Rechts-Liberaal, en Groen blok zal ontstaan. Sociaal met SP en PvdA, Christelijk met CDA, ChristenUnie en SGP, Rechts-Liberaal de VVD, Fortuyn en Wilders en Groen met D66, PvdD en GroenLinks.
Groen is liberaal, internationaal, gericht op milieu en dierwelzijn. Met nadruk op preventie in zorg, onderwijs en milieu. Dat zijn punten die ik herken zowel bij D66 als (in mindere mate) de PvvD. Met Diederik denk ik dat het nog wel een jaar of 10 zal duren, maar ik vermoed dat we toch naar een bestel van vier partijen gaan. Da’s sowieso overzichtelijker maar doet volgens mij wel recht aan het bijzondere politieke bestel zoals we het hebben in Nederland. Leuke hersengymnastiek voor regenachtige zondagen, maar ik ga morgen wandelen bij Hoek van Holland met mijn ouders.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.