Sportverslag aldus het CDA

zondag 22 november 20093 reacties

Voetballen in de modderOp de website van het CDA staat een column waarin het CDA haar visie geeft op het sportveldenbesluit van afgelopen donderdag. Het is mooi om te zien hoe het CDA (ook in eigen kring met de ‘scheidsrechter van een collegepartij’) even afrekent in een column en sja… in een column mag je nu eenmaal alles zeggen! (Daarom schrijf ik ook altijd alleen maar columns op deze site; maar dat begrijpt U natuurlijk meteen).

De column van het CDA is een wedstrijdverslag van de voetbalwedstrijd tussen het college en de raad waarbij (nieuwe CDA regels) de ploegen (raad en college) in eigen doel moeten schieten. Het is daarbij geruststellend dat het CDA al in de tweede alinea je juiste conclusie trekt: “Misschien was het van de zomer toch niet zo’n goed idee zo’n wedstrijd af te spreken in november en nog wel op een buitenveld.” Jammer dat daaraan dan ook geen conclusie is verbonden en de wedstrijd zoals het hoort (en GroenLinks ook wilde) werd afgelast. Domme, domme fout. Immers; schrijft het CDA verder, “de kans is groot dat partijen tijdens het spel onderuitgaan en besmeurt het veld moeten verlaten. Geen aantrekkelijk vooruitzicht voor politici”. Aflassen was dus de beste oplossing geweest, immers iedereen zit nu tot ver achter de orden onder de modder na de wedstrijd en alle inwoners van de gemeente zullen moeten helpen wassen de komende jaren om het tenue van raad en college weer schoon te krijgen!

Gelukkig krijgt GroenLinks van het CDA een hoop waardering: “GL is aan bal en dat levert altijd mooi spel op. Kunstig hoe GL de bal beheerst”. Jammer dat men daar geen voorbeeld aan genomen heeft. Maar uit alles blijkt waar het de CDA fractie om te doen was: met als joker-wissel de Lijst van der Wijk. Scoren in het doel van asv Dronten.

Daar hebben we in de politiek een moeilijk woord voor: ‘cliëntelisme’. In ‘heerlijk helder Hollands’ vertaal ik dat maar vrij naar: ‘vriendjespolitiek’.

3 Reacties

 1. Wim Esselink

  Een wedstrijd kent winnaars en verliezers. Winnaars zijn CDASV Dronten VVD hockey.

  Verliezer is de bevolking van de gemeente Dronten want zij zullen de nu leeggeplunderde spaarpot weer moeten vullen. Goed idee eerst de spaarpot plunderen voor je vriendjes en dan door de gehele bevolking weer laten vullen! Overigens dat moet gezegd was wethouder Engelvaart het niet met het CDA standpunt eens.

 2. johan

  Het is onafwendbaar. De blaadjes vallen, Sven rijdt weer snel en de dagen worden korter: het is binnenkort weer verkiezingstijd. En dus gaan CDA en VVD al vast cadeautjes uitdelen, want je weet maar nooit waar het goed voor is.

  johan

 3. Erwin

  Door het uitdelen van deze kadootjes door CDA en VVD zijn ze volkomen ongeloofwaardig als ze later, onder het motto van de crisis, allerlei bezuinigingen willen doorvoeren.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This