Spaceboxen voor jongeren in Dronten

dinsdag 29 november 20050 Reacties

Omroep Flevoland brengt het bericht dat de OFW "spaceboxen" voor jongeren gaat plaatsen in Dronten om de woningnood onder jongeren terug te brengen. Daar ben ik ongelofelijk blij én kwaad om. Dat een jongere die hier op de huurwoningmarkt niet aan bod komt zie ik dagelijks om me heen. Het lijkt nu ook tot OFW doorgedrongen: ze gaan er iets aan doen en ik ben daar ongelofelijk blij mee. Wat me woest maakt is dat we al járen weten dat er niet voldoende sociale woningbouw is in de gemeente.

Mijn oud fractievoorzitter Theo Kuipers waarschuwde daar jaren geleden al voor, maar er moest eerst een rekenkamercommissieonderzoek  aan te pas komen om er voor te zorgen dat het ook écht doordrong. Nu gaat OFW dus spaceboxen neerzetten. "Dat zijn kunststof woonelementen van ongeveer 24 vierkante meter die gebruikt kunnen worden als eenkamerwoning" zoals omroep Flevoland ze beschrijft. Nauwelijks een woning te noemen dus, maar een noodoplossing. Dat moet het ook blijven en ik hoop dat in de projecten die nu worden ontwikkeld ook nadrukkelijk woningen voor jongeren en starters op de huurmarkt gebouwd gaat worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.