SP Dronten raakt een zetel kwijt

donderdag 27 augustus 20092 reacties

SPDe SP raakt volgende week één van haar 3 zetels kwijt. Door het vertrek van Paul Nijssen wegens persoonlijke omstandigheden is er een zetel vrijgekomen. Op de lijst van de SP staat Jan van der Wijk en hij heeft zijn zetel aanvaard.

Van der Wijk is inmiddels geen lid meer van de SP en zal dus als Lijst Van der Wijk in de raad plaats moeten nemen.

Als ik eerlijk ben vind ik het een treurige ontwikkeling en ook wel een beetje sneu voor de SP. Het is een nieuw dieptepunt in een reeks van wisselingen in de fractie (allemaal op goede gronden, daarover geen misverstand). Wat Van der Wijk in de raad komt doen is me een raadsel. Slechts een half jaar zal hij raadslid zijn voordat er gemeenteraadsverkiezingen zijn. In die periode kun je als zelfstandige lijst niet veel meer betekenen voor de gemeente en het was beter als hij zijn zetel had gelaten aan de SP. Hoewel; ook daarover geen misterstand, het zijn wettelijk recht is. Van mij had dit niet gehoeven!

2 Reacties

  1. erwin

    Het moet een grote teleurstelling zijn voor SP-stemmers dat het niets als ruzie en ellende is geweest bij SP Dronten. De volgende verkiezingen doet SP niet mee, dus eigenlijk waren alle drie zetels loze plekken in de gemeenteraad, vooral na het vertrek van Paul Nijssen. Erg jammer allemaal.

  2. johan

    Dan moeten die stemmers maar allemaal Leefbaar gaan stemmen, lijkt me zo…

    johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This