SP boekt mooi resultaat in EP

zondag 27 mei 20070 Reacties

SPDe SP (en ik zeg het niet vaak) verdient alle lof voor haar activiteiten in het Europees Parlement (EP).  SP-europarlementariër Erik Meijer heeft een rapport geschreven waarmee het EP de marktwerking in het openbaarvervoer van tafel heeft geveegd.

“In 2000 wilde de Europese Commissie doorzetten dat er overal openbare aanbestedingen moesten plaatsvinden. De opzet was dat alles efficiënter en goedkoper zou worden”, aldus Meijer. “Door verschillende voorbeelden in de praktijk hebben we kunnen zien dat het niet altijd goed is gelopen. In Noord-Brabant hebben we bijvoorbeeld kunnen zien dat de hele aanbesteding is mislukt en een hele chaos is ontstaan. Het verhaal dat Nederland de liberalisering moet doen vanwege Europa, dat is nu helemaal van tafel”, aldus Meijer.

Nou laten we maar eens constateren dat het mooi werk is van de SP daar in Brussel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.