Sorry

maandag 4 april 20111 reactie

Wethouder Langeweg

Wethouder Langeweg kreeg afgelopen donderdag een motie van afkeuring van de oppositie aan de broek. Dat is iets wat in de politieke verhoudringen in Dronten zeer ongebruikelijk is. Als ik me niet vergis heb ik dat niet eerder meegemaakt in de acht jaar dat ik nu politiek actief ben in Dronten. Het kan niet anders of dat moet pijn doen. Dat hoop ik ook, want dat zou betekenen dat de wethouder er misschien iets van leert. Want ook al blijft de wethouder zitten waar hij zit; hij heeft (voorlopig) de steun van 9 van de 25 raadsleden verloren.

Probleem is dat de wethouder niet verder komt dan dat er “leermomenten” zijn geweest de afgelopen maanden rond het MFG Biddinghuizen. Nu is dat op zichzelf wel positief. De wethouder geeft immers aan lering te willen trekken. Maar dan is er kennelijk ook iets mis gegaan om lering van te trekken.

Dat er dingen mis gaan is vervelend, maar kan gebeuren. Als je daar vervolgens niet spastisch over doet, snel openheid van zaken geeft en een richting aangeeft hoe je het probleem wil oplossen en wat je daarvan hebt geleerd zal je in de regel als wethouder niet veel overkomen.

Probleem is; de wethouder doet dit allemaal niet. In februari moet hij ook al zo’n beetje gedwongen worden voordat hij excuses maakte nadat hij de gemeenteraad niet tijdig had ingelicht over de ontwikkelingen rond de bijstand en nu kwam de excuses helemaal niet over zijn lippen.

Fractievoorzitter Olga Nijmijer van D66 verwoorde het mooi in een voorbeeld van een kleinkind die iets verkeerd had gedaan: “die zegt dan; och oma, dat was verkeerd. Ik heb er van geleerd, sorry”. Dan is de kous af. Het lijkt er op dat deze wethouder liever barst dan dat hij buigt en de vraag blijft hoelang dit goed kan blijven gaan, want de oppositie is er nu duidelijk klaar mee.

1 Reactie

  1. Frank Pels

    Hoe zouden de afzonderlijke gemeenteraadsleden van de VVD, CDA, LD en de andere wethouders naar het debat hebben gekeken? Zij denken toch echt niet allemaal: ‘wat heeft die Langeweg het toch goed gedaan….’ Wat zouden zij in de wandelgangen tegen hem zeggen? Vragen, vragen, vragen……..

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.