Slecht toneelstuk

vrijdag 26 januari 20070 Reacties

Het is de gemeentelijke website die me toch verleid om iets over de reportage van Een Vandaag van afgelopen maandag te zeggen. “Dronten schittert in reportage éénvandaag” kopt de gemeentelijke site. Dit ontlokte mij een schaterlach. Je kan veel over de reportage zeggen; maar niet dat Dronten er in schittert! Ik zag iets heel anders, namelijk een slecht uitgevoerd en ‘niet helemaal volgens de waarheid gespeeld’ toneelstukje. Er werd gedaan alsof Jan de Graaf, Wim Esselink en Jaap Oosterveld (de huidge fractievoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie) zouden hebben onderhandeld over het college. Maar ik neem zelf toch aan dat de lijsttrekkers dat hebben gedaan: Hans Engelvaart, Hillebrand Koning en Siebe de Graaf, allen inmiddels wethouders.

Mogelijk wel met deze mensen als secondant, maar dat weet ik niet; ik was er immers niet bij. Een reünie om herinneringen op te halen wordt er gezegd in het filmpje� ja, ja; dat waren nog eens mooie tijden.
Ik zag ‘mannetjes uit Dronten’  een advies geven aan hun partijleiders en hameren op vertrouwen. Zo vaak hameren op vertrouwen dat ik er bijna achterdochtig van wordt. Want als je zo vaak zegt dat er aan vertrouwen moet worden gewerkt is er kennelijk iets aan de hand.

Ach, laat ik niet vervelend blijven doen, het was geen onaardige reportage, maar om nu te zeggen dat Dronten er in schitterde? Dat gaat me echt véél te ver! Hooguit drie fractievoorzitters en een wethouder. Maar Dronten is meer dan dat lijkt me…

Bekijk de video hier

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.