Slecht karakter

vrijdag 28 november 20081 reactie

 

Ik zeg het wel eens vaker; ik heb een slecht karakter. Dat speelt mij ook parten als ik de stukken zie die we de laatste tijd als gemeenteraad weer vanuit het gemeentehuis toegestuurd krijgen. Ik zal uitleggen waarom. 

De gemeenteraad heeft dit najaar het werkplan citymarketing 2009 moeten vaststellen. Dat is een van de uitkomsten van het visie tarject Dronten 2015: Dronten geeft je de ruimte. 

Daarbij hoorde ook het opnieuw vaststellen van onze huisstijl en alle daarbij behorende uitingen. Zo ook de stukken voor de gemeenteraads- en commissievergaderingen. Vlak voordat het plan voor de citymarketing werd vast gesteld werden de raadsstukken opnieuw vormgegeven met een mooi niet groen kaftje. In de commissievergadering over het plan van de citymarketing heeft de commissie (ikzelf voorop) zich hierover nog zeer positief uitgelaten (wat wil je als onze gemeente het GroenLinks-groen overneemt?). 

Maar nadat dit alles vastgesteld is zijn de kaftjes van de raadsstukken weer van kleur verschoten. Opnieuw is het de oude vormgeving met het oude (nog te ‘dikke’) logo en saai wit met groen randje.

Nu vind ik het ion principe wel goed dat de oude kaftjes eerst op zijn gemaakt want ik ben vanzelfsprekend tegen verspilling van grondstoffen. Maar blijf me toch afvragen waarom er al een lichting groene kaftjes naar de raad is gestuurd. Want (en dit is het moment dat mijn slechte karakter mij parten speelt) het lijkt er nu wel op alsof die groene stukken expres in die raadsvergadering zijn geïntroduceerd om de raad positief te stemmen (hetgeen goed gelukt is) zodat het plan voor de citymarketing makkelijker door de raad zou komen. 

Natuurlijk is dat een heel slechte gedachte van mijn kant (maar ja; dat krijg je dus met dat slechte karakter van mij). Want dat zou de burgemeester -die verantwoordelijk is voor de citymarketing- natuurlijk nooit doen! 

Dus sja.. dan moet deze slechte gedachten wel uit dat karakter van mij voortkomen. Toch? 

 

1 Reactie

  1. OPA

    Ja Paul, dat moet uit jouw slechte karakter komen, zoiets zou toch absoluut niet door de beugel kunnen. Het manipuleren van raadsleden door beïnvloeding van het onbewuste, en dat nog wel met gemeentelijk budget. Nee, je kunt veel van de Aat zeggen, maar manipulatie zou toch nooit bij hem opkomen? Ik wil wedden dat je ook in zijn verleden daar geen spoor van zou kunnen vinden. Komen dat soort gedachten door de zuivere Zeeuwse lucht?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This