Serious Request

vrijdag 19 december 20080 Reacties

Stel je voor dat je van de een op de andere dag moet vluchten. Hals over kop, vluchten voor gevaar. Je hebt geen tijd om je spullen bij elkaar te zoeken, je moet direct gaan, vluchten om je leven te redden, op zoek naar veiligheid. Je wacht een onzeker bestaan, want je weet niet waar je terecht zal komen en of je gezin veilig is. 

Dit gebeurt iedere dag en is de realiteit voor 36 miljoen mensen die nu op de vlucht zijn. Mensen vluchten voor oorlog, onderdrukking, hongersnood en natuurrampen. In het land of de streek waar vluchtelingen aankomen, verblijven ze soms jaren in kampen zonder hoop op een echte toekomst. Hun enige hoop is ooit terug te kunnen keren of in een nieuw land een bestaan op te bouwen.

Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in de opvang en verzorging van vluchtelingen. Het Rode Kruis werkt in gebieden waar het vaak voor andere organisaties te gevaarlijk is om hulp te verlenen, dankzij hun neutrale positie kunnen ze slachtoffers vaak als enige helpen.

3FM Serious Request staat dit jaar met het Glazen Huis op de Grote Markt van Breda. 
Steun allemaal deze geweldige Kerstactie van 3FM en vraag (tegen betaling natuurlijk) een plaatje aan!
 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This