Schijnheilig

zaterdag 25 februari 20060 Reacties

{mosimage}Ik kom toch nog even terug op de raadsvergadering van donderdag. Want misschien was de subsidie aan de Meerpaal wel het opvallendste onderwerp; ik heb me erg gestoord en verbaasd over de schijnheiligheid van het CDA. Nu heb ik al eens eerder geconstateerd dat het CDA heel schijnheilig is, maar ze lieten het dit keer ook zo mooi zien.
De gemeenteraad heeft eind vorig jaar unaniem een motie aangenomen dat het college moest zorgen voor een collectieve ziektekostenverzekering voor de minima en dat was bij de raadsvergadering van februari nog niet gebeurd. Nu kan je hiervoor de wethouder wegsturen (en als het niet vlak voor de verkiezingen was geweest had ik daar zeker ook voor gepleit), maar nu een trap na geven is willen scoren in verkiezingstijd over de rug van de minima en daar pasten wij voor.

Dus hadden wij het CDA gevraagd met een motie te komen, immers het CDA was zeer kritisch hierover tegen wethouder Stegeman geweest. We wilden niet scoren over de ruggen van de minima en daarom een motie vanuit de coalitie partijen afwachten omdat die dan kon rekenen op een meerderheid. Immers een tegenstelling oppositie versus coalitie leid tot niets.
Maar CDA en Christen Unie lieten woensdag weten niet mee te willen doen.
Verbluffend was dan ook dat juist CDA en Christen Unie met een verzoek tot het houden van een spoeddebat kwamen.

Kennelijk hebben deze partijen er géén moeite mee om te willen scoren over de ruggen van de minima en moesten ze hun christelijke achterban even laten zien hoe zeer ze toch staan voor de zwakkeren in de samenleving. Hoe ze een onwillige wethouder toch op het rooster leggen omdat hij een motie voor de minima niet wil uitvoeren. Dus onze christen vrienden moesten hun barmhartige gezicht zo vlak voor de verkiezingen nog even nadrukkelijk tonen.
“Zum kotzen” (om het maar eens in het Duits te zeggen) vind ik dat.
Maar natuurlijk hebben wij deze partijen niets in de weg gelegd om hun spoeddebatje te houden, immers dat is onderdeel van het politieke spel en wij zullen dat nooit tegenhouden omdat het ons niet uit komt; en dat kan niet van iedereen worden gezegd!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This