Schijnheilig 3

dinsdag 28 februari 20060 Reacties

{mosimage}Op de voorpagina van het Drontens Nieuwsblad dat ik net van mijn mat raapte staan twee advertenties van het CDA met als slogan "financiën op orde" en ik verslikte me alweer. Wat een schijnheiligheid!
Nu lijk ik het tot persoonlijke hobby te hebben verheven het CDA op deze site voor schijnheilig uit te maken, maar dit werd me weer even te veel en ze maken het ook wel erg gemakkelijk.
De partij die sinds de oprichting van de gemeente in 1972 onafgebroken aan de macht is geweest in Dronten beloofd nu de financiën op orde te gaan brengen! Maar wie was er nu toch verantwoordelijk voor het financiële beleid van de gemeente? Oh ja precies; het CDA! Wie heeft de afgelopen jaren de wethouder financiën geleverd? Het CDA! Dus als iemand verantwoordelijk gehouden kan worden voor de financiële situatie waar we nu in zitten is dat het CDA!

“Financiën op orde, minima zoveel mogelijk ontzien” is de slogan van de eerste advertentie, de tweede meldt: “Voor een vitale en stabiele gemeente”.
Dat is toch om plaatsvervangend schaamte van te krijgen? “Minima zoveel mogelijk ontzien”. Wel; daar durf ik een verkiezingsbelofte overheen te doen: “alles waar de gemeente invloed op heeft zal worden aangewend om de minima te ontzien!” als GroenLinks in het College kom. Niet zoveel mogelijk. Heldere taal, daar zit de kiezer op te wachten en geen vage {mosimage}beloften over zoveel mogelijk ontzien, kom nou!

Misschien is het ook wel veel zeggend als je als partij (zoals afgelopen zaterdag) je visitekaartje afgeeft aan de bevolking en soep uitdeelt: “snert”.
Daar hoef zelfs ik niets meer aan toe te voegen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.