Schijnheilig

donderdag 29 september 20050 Reacties

{mosimage}Oh ja, Hans Engelvaart zal het wel weer als verkiezingsretoriek afdoen, maar ik heb genoten van de schijnheiligheid van het CDA vanavond tijdens de raadsvergadering. Want wij hadden dus vanavond een interpellatie, een spoeddebat, aangevraagd over ons ‘favoriete’ onderwerp; de Meerpaal. Hans meldde dat het CDA "nooit" een interpellatie zou tegenhouden omdat dit nu eenmaal "tot het politieke spel" behoord. Wij blij, de grootste partij zou vóór zijn. Maar toen het op stemmen aankwam was het CDA tegen, net als een paar maanden geleden toen we een interpellatie aanvroegen over het aanbestedingsbeleid van de gemeente.
Mooie woorden, maar als het op stemmen en échte politieke daden aan komt is men laf en schijnheilig. Zo vond ik het haast schokkend dat alle partijen veel nadruk legden op de sociale woningbouw in Swifterbant. BAM wil voor eigen rekening Spelwijk gaan ontwikkelen en zal daarom wat minder socialewoningbouw gaan neer zetten en geen bijdrage leveren aan het fonds "bovenwijksevoorzieningen".

Wij als GroenLinks kunnen daar best me leven. Want het ruimt de verloederde rotzooi van Spelwijk op en bied mooie kansen om te entree van Swifterbant een wat beter aanzien te geven. Alle fractie’s begonnen moeilijk te doen over het percentage sociale woningbouw, omdat dit niet op het afgesproken gemiddelde zit. Ook al schijnheilig. Want de conclusie van het rekenkamerrapport zoals dat voor de vakantie werd behandeld werd al als waarschuwing gegeven door Theo Kuipers, onze overleden fractievoorzitter, in 2003. Dus het was geen nieuws. Nu hebben alle fracties de mond er over vol, maar waar waren zij de afgelopen jaren toen wij, GroenLinks wél vragen stelden over de sociale woningbouw. Ik vind het schijnheilig. Daaraan kan je zien dat er verkiezingen op komst zijn. Niet aan de vragen van ons over de Meerpaal, want die stellen we al een jaar, ruim. Hans! Overigens moet ik toegeven dat de PvdA met haar amendement het uiterste heeft gepoogd de sociale woningbouw veilig te stellen vanavond. Dat hebben we daarom ook van harte gesteund.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.