Samenscholingsverbod in Dronten

donderdag 29 november 20070 Reacties

SamenscholingsverbodHet was vanavond bij de raadsvergadering brief nummer 7 van de bewoners van de Galjoenstraat e.o. dat de burgemeester de gelegenheid nam een pakket maatregelen af te kondigen om de overlast van jongeren in Dronten aan banden te leggen.

Vanaf de Zate tot en met de Boeg geldt vanaf heden een ‘samenscholingsverbod’. Jongeren die in de bibliotheek overlast veroorzaken krijgen een door de politie huis afgeleverd ‘lokaalverbod’ voor de bieb en als ze dat schenden zullen ze door het Openbaar Ministerie (OM) met voorrang worden berecht zo is besloten binnen ‘de driehoek’ (burgemeester, politie en OM).

Ik moet toegeven dat ik een beetje van slag ben van deze ‘on-Drontense’ maatregelen. Van overlast van jeugd heb ik wel veel gehoord en het is de laatste dagen ook wel veel in het nieuws. Overigens, heb ik laatst ookal eens melding gemaakt bij de politie van vuurwerk overlast midden in de nacht. Goeie reden kom komende zaterdag nacht eens niet naar de kroeg te gaan en in het centrum te gaan kijken…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.