“Samenscholingsverbod alleen voor allochtonen”

woensdag 12 december 20071 reactie

Politie FlevolandHet wordt er, naar mate de tijd vordert, niet duidelijker op met dat samenscholingsverbod in Dronten. Staat er in de bekendmaking dat het verbod alleen geldt voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar; spreekt de burgemeester over jongeren van “12 tot 24 jaar” vanmorgen op Omroep Flevoland. Hij voegt daar aan toe “maar als wij morgenavond samen rotzooi lopen te trappen, lopen wij hetzelfde risico. Daar maken we geen enkel onderscheid in”.

Nu ben ik dus serieus de weg kwijt. Want onze burgemeester is toch (lang) geen 24 meer en kán dus niet onder het samenscholingsverbod vallen. Als hij rotzooi gaat lopen trappen wordt hij aangehouden voor het veroorzaken van overlast en krijgt hij een boete. Maar op basis van het samenscholingsverbod kan niemand hem wat maken!

Nu geeft dit voorbeeld voor mij precies aan waarom het een zinloos verbod is. Immers er zijn andere maatregelen om dit aan te pakken naar mijn mening. Gisteravond heb ik me bij laten praten door de politie, De Meerpaal en de straathoekwerker over de situatie. Hoewel de politie vindt dat ik het samenscholingsverbod in “Drontense proporties” moet zien krijg ik maar niet helder of dit nu écht het laatste redmiddel was. Immers, de burgemeester gaat nu bij deze jongeren op bezoek, er gaan projecten opgestart worden in die wijken, er zijn wekelijks gesprekken met deze jongeren om hen tot ander gedrag te bewegen en nu valt er dit samenscholingsverbod ‘uit de lucht’. Niemand krijgt mij tot op dit moment duidelijk waarom dit nu de beste maatregel is.

Eigenlijk begin ik meer en meer bang te worden dat een van de jongeren die gisteravond bij ‘Dronten in debat’ was gelijk heeft:

“Het samenscholingsverbod is eigenlijk alleen bedoeld voor Marokkaanse en Turkse jongeren heb ik het gevoel over. En niet voor de Nederlandse jongeren. Want in het gebied waar het is ingegaan; daar chillen en hangen de Marokkaanse en Turkse groepen alleen. En in zuid wordt ook heel veel vernield en daar zijn het de Nederlandse jongeren. Dus het is eigenlijk gericht tegen de Turkse en Marokkaanse jongeren”.

De burgemeester heeft het vorige week eigenlijk met zoveel woorden gezegd. We hebben last van 15 tot 20 Marokkaanse en Turkse pubers die we niet in de hand kunnen houden zonder dit samenscholingsverbod. Zelfs de politie kon dit gisteren niet ontkennen en dat stemt mij heel treurig!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This