Ruimte reis is reis in de tijd?

woensdag 2 september 20091 reactie

ruimtereisAfgelopen zondag ben ik op vakantie vertrokken om twee weken nog even de boel de boel te laten voordat we weer een politiek erg druk jaar gaan krijgen. Maar op station Lelystad viel toch mijn oog nog even op de poster van de foto. “Check nu in voor een ruimtereis”. Reclame van de gemeente Dronten, zo blijkt, voor de woonbeurs. ‘Dronten heeft wonen de ruimte’ immers.

Maar terwijl ik de trein in stapte realiseerde ik me dat ik die ruimtereis al heb gemaakt. Via mijn gsm geprobeerd de website woneninderuimte.com te openen, helaas geen pda versie beschikbaar (heel slim gemeente als je adverteert op een station. Tegenwoordig hebben veel mensen ook internet op hun telefoon en als je op zo’n locatie adverteert is het wel handig daar rekening mee te houden. Maar ja dit soort moderne techniek zal nog wel niet zijn doorgedrongen tot de communicatie afdeling van het gemeentehuis; vrees ik).

Aangekomen op mijn vakantieadres blijkt dat je jezelf kan inschrijven voor een ruimtereis in Dronten en de omgeving op ZATERDAG 28 maart. Er staat twee maal zaterdag met hoofdletters op de site. Dus er zal vast geen zondag zijn bedoeld. Dat zou in Dronten ook wel verassend zijn.

Maar zaterdag 28 maart viel in 2009. In 2010 valt 28 maart op een zondag. Lastig… Want wat wil Dronten nu toch duidelijk maken? Dat we 5 maanden geleden een leuke reis hadden waarvoor je jezelf zou kunnen hebben ingeschreven als je de poster op het station Lelystad niet op zondag 30 augustus 2009 zag hangen maar -zeg- een half jaar eerder? Ja; dat was natuurlijk wel leuk geweest.

Ik heb dat reisje toen meegemaakt omdat ik half de bus in werd ‘gesleurd’ door onze citymarketier. De animo voor de reis viel toen nogal tegen en ik denk dat ik heel voorzichtig begin te begrijpen waardoor dat gekomen is. (Hoewel er in maart ook op station Lelystad werd geadverteert; gezien mijn blogje van 13 maart)

Maar misschien onderschat ik toch de kwaliteiten van de afdeling communicatie van de gemeente Dronten verschrikkelijk. Kennelijk zijn ze in staat behalve door de ruimte ook door de tijd te reizen! Zo hup; zes maanden terug naar zaterdag 28 maart 2009 en dan leuk de bus in. Dat lijkt mij ook wel erg leuk! Dus excuus voor mijn wantrouwen richting de communicatieafdeling. Want reizen in de tijd… echt geweldig! Dronten geeft tijdloosheid dus ook alle ruimte!

1 Reactie

  1. OPA

    haha scherp opgemerkt. De site staat nog live mét zaterdag, ik ben benieuwd. Iemand heeft zitten te slapen. Ach ja, dat met die ruimtereizen is best vermoeiend.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This