RTL: “Forse kritiek leden GroenLinks op partij”

dinsdag 3 april 20077 reacties

GroenLinksOch, och, RTL heeft ook het “manifest” onder ogen gekregen en nu wordt er weer eens een crisis-je opgeklopt. Ik schreef er vorige week ook al over. Het stuk is een mooi basisdocument voor de discussie over ons beginselprogramma dat volgend jaar zal worden vastgesteld. Maar dat zoeken naar een crisis die er niet is begint wel vermoeiend te worden. Dat was voor het congres van februari ook al zo en nu is er kennelijk weer geen beter nieuws te vinden dan het roepen dat er “forse kritiek” is binnen GroenLinks. Dat liedje kennen we nu wel en hoort bij een debat partij waarin het debat dus veel minder doodgeslagen blijft als de opstellers van het manifest doen lijken!

7 Reacties

 1. R.

  Ik denk dat je de opstellers van dit manifest moet kritiseren. Zij hebben het in de pers geperesenteerd. De pers doet alleen zijn werk.

  Het valt me op dat het steeds een kleine groep is, die kritiek heeft. Volgens mij is er geen probleem met inspraak, maar een probleem met een kleine groep mensen die steeds minder steun van de partijleden krijgt. Dat is de reden dat ze zo hard roepen in de pers, jammer want dat brengt de hele partij en partijleider in het nauw.

  Zo wint Groenlinks natuurlijk nooit!

 2. paul

  Oké, kennelijk is het manifest nu in de media gepresenteerd. Dat is wel nieuws voor me. Ik dacht dat dit een eenzijdig opgepikt bericht van RTL was. Ik denk dat je gelijk hebt dat het een kleine groep mensen is die terrein verliest en daarom hard roept. Het is zeker niet goed voor GroenLinks en het doet de partij én haar leden onrecht.

  Paul

 3. R.

  Ik dénk dat ze het aan de media gepresenteerd hebben, het is namelijk op alle nieuwssites te lezen (en morgen vast weer op de voorpagina van de VK http://extra.volkskrant.nl/pdfkrant/di/vk1600.pdf).

  Ik denk dat de groep dat ook beswust gedaan heeft, waarom stel je anders zo’n manifest op? Bovendien was er al een commissie ingesteld. Heel jammer, en veel slechter voor Groenlinks dat het zogenaamde elitaire imago…

 4. Onne

  De auteurs van dit manifest, komen deze niet grotendeels overeen met de ondertekenaars van de beruchte motie? En zo ja? Waarom negeren ze hun eigen motie (of lopen er tenminste op vooruit)? Kunnen we niet beter de evaluatie afwachten?

 5. paul

  Nou ja, die congresmotie was zó algemeen dat je daar ook niet tegen kon zijn. Ik heb die toen zelf ook ondertekend. Maar ik vind dat echt nog wat anders dan dit manifest waar een diep geworteld ‘wantrouwen’ uit spreekt richting de ‘hotemetoten’ van de partij. Iets waar ik me in de Partijraad ook zeer aan stoor.

 6. hans van egdom

  De opstellers van het manifest zijn erop uit om radicaal de koers te wijzigen en zoeken bewust de pers. Ze vertegenwoordigen absoluut niet de meerderheid van de partij (laat staan de kiezers) maar zullen het beeld gaan laten ontstaan dat GL intern scherp verdeeld is. En de pers zal er van smullen en de kiezer zal vertrekken naar PvdA, CU en SP. Hoezo open debat in de parti…..

 7. Laurens van Esch

  Heel frustrerend dat een groep, hoe klein of groot ook, zoveel ruimte in de pers claimt. Nog voordat de interne discussie waar ze zelf om gevraagd hebben echt van start is gegaan.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.