Royement Sam Pormes ongedaan

zaterdag 1 april 20060 Reacties

{mosimage}Mogelijk is GroenLinks vandaag in een bestuurscrisis terecht gekomen. De partijraad (waarvan ikzelf lid ben) heeft in meerderheid (30 om 26) besloten het royement van Sam Pormes terug te draaien. Dit deel van de vergadering was besloten en daarom dus vertrouwelijk, maar verschillende websites melden inmiddels dat het bestuur heeft aangekondigd zich op haar positie te beraden. Iedereen met gevoel voor politiek weet dat wit betekend.
Over wat er is gewisseld in de vergadering zal ik niets zeggen, dat is vertrouwelijk, maar het was in de zaal doodsstil de eerste minuten nadat de uitslag van de stemming bekend werd gemaakt. Een deel van de Partijraad (PR) zat er totaal verbijsterd bij.

Ik weet niet wat ik er van vind. Verbijstering en tevredenheid vechten om voorrang. Verbijstering vanwege de gevolgen die dit besluit kan hebben, zo�n 11 maanden voor de eerst volgende verkiezingen kunnen we dus zonder partijbestuur komen te zitten terwijl we net de verkiezingen voor de gemeenteraad aan het evalueren zijn. Maar ook tevredenheid omdat ik bijzonder ongelukkig was met de manier waarop alles rond de �affaire Pormes� is gegaan.

Hoe dit gaat eindigen weet ik niet. Ik hoop dat het partijbestuur voorlopig aanblijft en dat zeker de Eerste Kamerfractie er geen conclusies aan verbind. Want dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.
Maar het wordt vast en zeker een spannende en onzekere tijd. Ik kijk er niet naar uit! Vanavond maar een paar biertjes met vrienden in de Dronter caf�s drinken en morgen, als ik ook hierover een nachtje heb geslapen, maar eens verder bedenken wat ik er van vind  en wat er zal gebeuren. Maar ik weet het effe niet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.