Rondje Meerpaal

dinsdag 4 oktober 20050 Reacties

Gisteren zijn we met een groepje (burger)raadsleden een rondje Meerpaal gaan maken. Begeleid door directeur Ellen Kruize en bestuursvoorzitter Bob de Hon zijn we door de Meerpaal rondgeleid langs de punten op de wensenlijst staan. Niet alle 135 de punten, maar het gaf een mooi beeld. Ik ben er ook wel van overtuigd dat een groot deel van deze zaken echt nog moeten worden opgelost. Erg heb ik gelachen om de al veel besproken intercom van het theater die er niet is. Iemand heeft deze ooit weg bezuinigd. Wie die iemand is wordt natuurlijk niet hardop gezegd, maar ik heb wel een vermoeden. Maar dat is een van de vragen die op 20 oktober behandeld moet gaan worden.


De reden dat ik er zo om moest lachen is dat wel al de leidingen voor de intercom zijn gelegd en er zelfs al gaten in de muur zitten. Maar de intercom zelf hang er nog niet in. Heel erg suf natuurlijk en typisch iets wat wél in het programma van eisen moet hebben gestaan. Ik ben erg benieuwd hoe dat nu toch allemaal zo heeft kunnen gebeuren. Al zou het allemaal nog wel eens anders kunnen zijn als dat we nu denken. Dit dossier leest soms als een goed boek met onverwachte wendingen.
Erg blij was ik ook met de heldere uiteenzetting van Bob en Ellen. Ronde heldere uitspraken die geen misverstand laten bestaan. Jammer wel dat niet alle aanwezige raadsleden hebben begrepen dat de collega's best wel onderscheid kunnen maken tussen zaken die je rechtstreeks op de bouwer verhaald en zaken waar we het als raad nog eens over moeten hebben.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.