Rijk koopt slecht geweten af

donderdag 20 december 20071 reactie

Excuses voor het ongemakMinister Eurlings van Verkeer en Waterstaat koopt zijn slechte geweten over het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn af met een toezegging dat Noordelijk-Flevoland de komende jaren 50 miljoen krijgt uit het potje geld dat was gereserveerd voor de Zuiderzeelijn. Daarvan zal de N50 tussen Zwolle en Emmeloord worden opgewaardeerd tot een vierbaansweg en daarmee dus tot een A50.

Het is een schadelijk draai van de rijksoverheid! Immers de verbreding en opwaardering van de n50 naar een A50 zat al jaren in het vat en mag nu misschien wel wat sneller komen; daar staat tegenover dat de Noordoostpolder niet wordt aangesloten op het (inter)nationale spoornet en daardoor dus via het openbaar vervoer niet beter ontsloten wordt. Dit is geen oplossing voor het noorden, maar een smerig doekje voor het bloeden.

1 Reactie

  1. Frank Pels

    En wat vind je van de dappere poging van Emmeloord om de treinverbinding vanuit Lelystad door te trekken?

    Politiek misschien niet haalbaar maar deze dappere poging verdient volgens mij wel de steun van GroenLinks op landelijk, provinciaal en lokaal niveau.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.