Reuring op het plein, waar zijn de ondernemers?

zaterdag 12 juli 20080 Reacties

RedepleinNaar aanleiding van het bijzondere initiatief van de CU-jeugd om meer reuring op het (rede)plein te krijgen roeren ook de ondernemers zich weer. Onder de kop “Ondernemers roepen al langer om meer levendigheid op plein” roeren Jeffrey van Eijk van Bread & Butter en Carl Jansen van De Rede van Dronten zich. Van Eijk wil dat er weer geparkeerd wordt op het redeplein en Jansen is aan het sparen voor een fontein op het plein.

Het verhaal van de auto’s op het plein is een gepasseerd station. De raad heeft besloten dat er niet meer geparkeerd mag worden na de herinrichting en daaraan zullen we dus ook niet tornen. Maar waar ik zoetjes aan wel eens soort van irritatie over begin te ontwikkelen is de lamme houding van de ondernemers. Waarom moeten wij als overheid nu dingen gaan organiseren? Waarom doen ze dat niet zelf. Daar waar we ons van ondernemers over het algemeen zo min mogelijk met zaken moeten bemoeien wordt de gemeente nu weer verweten niets te doen.Maar beste mensen, is het de taak van de gemeente om markten en feesten op het plein te organiseren? Bent u bereid hiervoor meer OZB en gemeentebelastingen te betalen? Of moeten de de tarieven van de sportverenigingen maar verhogen en de Meerpaal wat duurder maken zodat we feestjes op het plein kunnen houden?

Of is het aan de ondernemers om te ondernemen? Waarom worden de bestaande afspraken niet opengebroken zodat er meer kroegen op het plein kunnen komen? Dan komt er vanzelf meer reuring en meer omzet! Volgens mij is het geen taak van de gemeente om te ondernemen. Daarvoor hebben we toch ondernemers?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.