Respect!

vrijdag 4 april 20080 Reacties

HulpdienstenDe afgelopen tijd ben ik redelijk dwars geweest over de inzet van de politie rond het samenscholingsverbod in Dronten. Ook over de aanrij tijden van de brandweer heb ik wel een mening gegeven.

De afgelopen twee jaar heb ik her voorrecht gehad een dag mee te mogen lopen met de politie en een dag ‘realistisch’ oefenen met de brandweer. Van deze beide dagen heb ik toen verschrikkelijk veel geleerd. Met regelmaat gebeurd er iets waar ik met de op die dagen op genade kennis anders tegen aan kijk als dat ik eerder zou hebben gedaan.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste is dat ik alleen maar verschrikkelijk veel respect heb voor de vrouwen en mannen die dat vak uitoefenen. Dat geldt overigens ook voor de mensen van de ambulancediensten. In nacht en ontij moet je ergens heen terwijl je nooit weet wat je gaat aantreffen. Verhalen van ongelukken waar ik nachtmerries van zou krijgen en toch, iedere dag opnieuw bereid zijn te vetrekken als je het bericht krijgt.

Mij is wel duidelijk dat het niets voor mij zou zijn, dus respect en hulde voor hen die dit wel willen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.