Respect voor onze hulpverleners!

woensdag 3 november 20100 Reacties

Vanmorgen was voor de tweede keer in korte tijd Biddinhuizen in het nieuws wegens een zwaar verkeersongeval met dodelijke afloop in de directe omgeving van het dorp. Natuurlijk gaan mijn gedachten uit naar de nabestaanden van deze vreselijke ongelukken. Maar het roept ook veel respect op voor onze hulpverleners die opnieuw met een dergelijk ongeval werden geconfronteerd.

Mijn gedachten gaan dan in het bijzonder uit naar ons brandweerkorps in Biddinghuizen die het wel erg voor hun kiezen krijgen. Dat zijn toch onze vrijwilligers die voor dag en dauw hun bed uit komen om hulp te verlenen en de beelden laten weinig aan de fantasie over wat ze daar hebben aangetroffen.

Enkele jaren geleden had ik het voorrecht met het korps Biddinghuizen mee op oefening te mogen en uit de gesprekken die ik toen met de brandweerlieden heb gevoerd is me wel duidelijk geworden welke impact dit soort ongelukken hebben. Zeker – en dat is in een dorp als Biddinghuizen al snel zo- als er (verre) bekenden bij betrokken zijn.

Veel respect dus voor onze hulpverleners.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This