Relie-rakker

dinsdag 10 oktober 20060 Reacties

Nieuws in de Polder, de dominee van Urk neemt afscheid. Ja, ja; er gebeurd hier ook nog wel eens wat. De man heeft 7 jaar op Urk staan preken en houd er mee op. Waarom wordt bij het bericht van Omroep Flevoland niet gemeld. Maar het nieuws is dan ook wat hij bij zijn afscheid aan het voormalige eiland meegeeft. Dominee Egas maakt zich zorgen over de toekomst van de jeugd op het voormalig eiland. De jongeren staan steeds meer bloot aan, wat de dominee noemt, ,,wereldse verleidingen”. Hierdoor nemen de alcohol- en drugsproblemen toe.

 Om kinderen hier weerbaar tegen te maken, moeten ze eerder catechisatie krijgen. Nu begint dat op twaalfjarige leeftijd. Egas stelt voor dat kleuterjuffen al met bijbellessen beginnen.

Tsja, dit is nu het punt waar ik afhaak. Wat mensen al dan niet geloven moeten ze lekker zelf weten. Zelf reken ik me net als Brechtje tot de “ietsisten”. Dus ik zal in de ogen van de dominee ook wel te veel open hebben gestaan aan de “wereldse verleidingen”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.