Redeplein aanpakken, maar Winkelhart niet vergeten

woensdag 13 januari 20160 Reacties

Daar gaan we weer… aflevering zoveel van de al jaren voortslepende soap rond het Redeplein ‘Plein de Rede’. Na alle gênante vertoningen voor de zomer met een uitstel en de enquête na de zomer zijn we aangeland in het volgende jaar. Wel € 12.000 euro armer aan een enquête, maar eigenlijk niets wijzer. De uitkomsten van de gemeentelijke enquête weken niet wezenlijk af van die van de Drontenaar en we hebben niets besloten over hetgeen met de uitkomsten van de enquête zou worden gedaan.

Het college heeft gemeend er maar een nieuw voorstel van te moeten maken en dit aan de gemeenteraad voor te leggen. Opnieuw een plan voor alleen het plein en een plan dat wel heel opvallend veel trekjes heeft van een voorstel wat in juni nog op het laatste nippertje aan de raad werd verstuurd. De woorden zijn anders gekozen maar het resultaat komt op hetzelfde neer: een waterelement, meer groen, bankjes en wat verlichting.

Doorpakken

Zoetjes aan komt dit onderwerp iedereen wel zo’n beetje de neus uit. Het sleept al jaren en al die tijd dat we druk waren met onszelf of het college druk was met overleggen met… Sja eigenlijk weet niemand met wie, maar ze waren vast ‘heul druk’ gebeurde er sowieso al niets aan het plein.

Hoewel er op het plein eigenlijk steeds meer gebeurde en we daarover door de bank genomen niet ontevreden hoeven te zijn. Dus het wordt tijd dar we nu ook eindelijk wat gaan doen aan de inrichting van het plein. Uit beide enquêtes van de Drontenaar en de gemeente blijkt daar steun voor te zijn. Maar ik hou nog wel vragen of dit nu het beste plan is. Een plan waar we zo’n beetje negen jaar (!) over hebben moeten doen.

Ik blijf dus ook pleiten voor een integraal Masterplan Centrum zoals we in de raadsvergadering van afgelopen september al voorstelden. Zeker ook nu burgemeester De Jonge bij de nieuwjaarsbijeenkomst de discussie over het verkleinen en herbestemmen van het Winkelhart nieuw leven in heeft geblazen. Het is precies wat GroenLinks in september al voorstelde en in ons verkiezingsprogramma staat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This