Redelijke vergoeding

donderdag 2 augustus 20121 reactie

De Raad van Toezicht (RvT) vindt zelf dat de verhoging van hun eigen vergoeding van 10.000 naar 40.000 euro een ‘redelijke vergoeding’ is. De RvT begrijpt de kritiek in de gemeenteraad bij de Kadernota niet zo goed zo blijkt in de FlevoPost. Men heeft het laten onderzoeken en de eerste jaren was er tenslotte helemaal geen vergoeding.

Ik betwist ook niet dat deze hogere vergoeding -in vergelijking met andere RvT-vergoedingen in den lande- redelijk zou zijn. Het is ook niet dat ik het de RvT zou misgunnen. Verre van, ik heb veel waardering voor de leden en inzet van de RvT van de Meerpaal.

Op dit moment gaan we echter door de grootste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De overheid moet fors bezuinigen, mensen worden ontslagen en ook de Meepaal moet met fors minder subsidie toe. Vandaag komt er het nieuws bij dat het theaterbezoek vorig jaar met een derde is terug gelopen.

Om onder dit gesternte jezelf dan een loonsverhoging te geven van 30.000 euro is dan echt heel erg het verkeerde signaal. Dan mag het nog zo redelijk en terecht zijn, dit is niet te verdedigen. Wat zegt de RvT tegen mensen die de eindjes met moeite aan elkaar kunnen knopen, maar de kinderen wel naar het CKV stuurden als ze worden geconfronteerd met de verhoging van de lesgelden? Jammer dan?

Twee leden van de RvT zijn ook vooraanstaande leden van de Partij van de Arbeid met een enorme politieke staat van dienst. Juist van hen had ik meer inlevingsvermogen verwacht in deze tijden en het doet me verdriet dat dit niet zo blijkt te zijn.

De gemeente kan dit niet voorkomen wordt in de FlevoPost gemeld. Wellicht is dat het geval, maar we gaan wel over de subsidie natuurlijk. De VVD stelde tijdens de Kadernotabehandeling voor de Meerpaal met 30.000 te korten als deze verhoging voor de RvT doorgaat. Dat is op zich een logische gedachte, maar ik ben bang dat deze korting zal neerslaan bij onze inwoners die dan meer zullen moeten gaan betalen voor de activiteiten voor ouderen , jongeren en CKV. Dat lijkt me zeer ongewenst.

Daarom roep ik bij deze de Raad van Toezicht op om af te zien van deze verhoging. Hoe redelijk misschien ook, is het een ondermijning van het draagvlak voor de Meerpaal en dat zou de RvT, naar mijn opvatting, niet moeten willen. De Meerpaal is in de eerste plaats een sociaal-culturele instelling die met gemeenschapsgeld is gebouwd en gefinancierd wordt, dat bewustzijn verwacht ik van alle bestuurders van de Meerpaal en daarin past deze verhoging niet!

1 Reactie

  1. Rob Alberts

    Jammer genoeg worden veel mensen onredelijk als het gaat om een redelijke vergoeding.
    Vriendelijke zomergroet

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This