Radioactief grondwater?

maandag 22 januari 20070 Reacties

In Brabant is er een verhoogde concentratie uranium in het grondwater gevonden rond vuilstortlocaties van Gilze en Oosterhout meldt RTL Nieuws. Natuurlijk, zou ik haast zeggen, wordt er gemeld dat er geen gevaar voor de volksgezondheid bestaat. Het ministerie van VROM voegt er aan toe dat dit bij meer (oude) vuilstortplaatsen het geval kan zijn.
Zonder twijfel zal het wel aan mij liggen, maar ik frons mijn wenkbrauwen bij zo’n bericht. Want een verhoogde concentratie is dus ook een verhoging van de achtergrondwaarde en dat is nooit goed! Maar ik wil eigenlijk ook graag weten of dit op meer plaatsten voorkomt, meer bepaald in de voormalige vuilstort aan de Ansjovisweg waar een nieuwe villawijk is gepland. Want dan komt dat project in eens in een heel ander licht te staan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This