Raad van State

zaterdag 9 september 20060 Reacties

{mosimage}De gemeente Dronten en de Raad van State (RvS) lijken maar geen vrienden te willen worden. Want opnieuw heeft Dronten op haar donder gekregen van de RvS als het gaat om de vergunningen van sportpark De Munten. De RvS had eerder al bepaald dat de velden te dicht op de huizen liggen en dat er daarom ’s avonds niet op de helft het dichtste bij de huizen getraind mag worden. De provincie nam daar genoegen mee en iedereen wist dat dit natuurlijk niet zou gebeuren. De RvS zei daarover in een hoorzitting afgelopen week: ‘Als ik het provinciebestuur was, zou ik razend zijn op de gemeente.’


Nou, daar zijn we dan weer mooi mee. Deze zaak sleept zich al jaren voort en er lijkt maar geen oplossing te komen. Enkele bewoners van de Braspenning hebben zich erin vastgebeten en bijten door. Nu de kwestie maar blijft slepen voel ik meer en meer voor een oplossing waar ik wel eens ideeën over heb gehoord. Het verplaatsen van het sportpark tot naast het toekomstig tracé van de Hanzenlijn (daar zou nog ruimte voor zijn) en dan kunnen we op de vrij gekomen grond van het sportpark een woon-zorg-zone bouwen. Want naast die van de Ark/Regenboog hebben we nog zo’n complex nodig en deze locatie dicht bij het winkelcentrum West lijkt heel erg geschikt daarvoor!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.