Raad van State vernietigd besluiten Luchthaven Lelystad

woensdag 10 oktober 20071 reactie

Beeld uit Lelystad Airport promotiefilmpjeVandaag heeft de Raad van State besloten dat de ruimtelijke procedures en de Milieu Effect Rapportage van de Luchthaven Lelystad helemaal opnieuw moeten worden gedaan. Daarmee zijn de berichten van vorige week waarin werd aangekondigd dat de provincie, de luchthaven en de gemeente tot overeenstemming zijn gekomen en er vanaf 2009 chartervluchten vanaf Lelystad zullen vertrekken van de baan!

Natuur en Milieu Flevoland heeft was een van de partijen die dit bezwaar bij de Raad van State heeft aangetekend. “Door een voorlopige voorziening in het vonnis kan de luchthaven nog jaren vooruit, maar we zijn voor de 3e keer op rij in het gelijk gesteld dat dit niet de begaanbare weg is. Dat is winst!” aldus Jan Kastje van Natuur en Milieu Flevoland.

Voor Dronten beid dit de kans zich nu eens eindelijk écht te bezinnen op de gevolgen van de uitbreiding van de luchthaven en GroenLinks zal er bij het college op aandringen nu in de herkaning bezwaren in te dienen tegen deze uitbreiding omdat dit grote, negatieve, gevolgen heeft voor onze gemeente!

Lees:  de uitspraak van de Raad van State 

Dus dit gaat voorlopig niet door:

[youtube llanXXWtLBU]

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

1 Reactie

  1. OPA

    Haha, nog even rust dus. Maar als ik het grotebroekgehalte van ons college inschat zal die bezinning alleen maar resulteren in het zien van steeds meer voordelen. Groei, meer bedrijven, meer mensen, meer geld, meer aanzien.

    Als dat de doelstelling van deze gemeente zijn dan zijn we voorgoed af van de dorpsweg en op weg naar de middelmatigheid van een nieuwbouw dwergstadje met drie wijken, bestemd om de overloop van de uitdijende randstad op te vangen. Maar waren we door ons college al niet op die weg gezet? Het is maar waar je van houdt.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.