Raad eist rol in kaderstelling

zaterdag 3 juni 20060 Reacties

{mosimage}Naar aanleiding van een door GroenLinks aangevraagd spoeddebat heeft de gemeenteraad donderdagavond een door ons ingediende motie aangenomen waarin de Raad een kaderstellende rol eist als het gaat om de inrichting van het openbaar gebied. Ondanks dat de Christelijke partijen tegen de motie stemden leek wethouder Koning toch wel blij met de motie. Hij heeft toegezegd dat hij deze zal uitvoeren.
GroenLinks heeft het spoeddebat aangevraagd omdat we niet zoals bij de woon-zorg-zone Ark/Regenboog voor een voldongen feit komen te staan omdat er op een voorstel tijdsdruk ligt vanwege een verleende subsidie. Ook voor het project “De Voor” in Biddinghuizen waar het debat zich op toespitste geldt dat er een subsidie is verleend van € 327.000 en het project daarom vóór 1 januari 2010 klaar moet zijn.


De wethouder gaf in de raadsvergadering al aan dat er voor dit project een bestemmingsplanprocedure moet worden gestart en er nu al bijna niet te voorkomen is dat er vertraging optreedt. Daarbij is er niet altijd een besluit van de gemeenteraad nodig om projecten die van invloed zijn op het openbaar gebied toe te staan. PvdA-raadslid Peter van der Berg formuleerde heel helder waar het spoeddebat ook voor GroenLinks om draaide. De gemeenteraad bepaalt hoe de gemeente er uit komt te zien. Zeker ook in het openbaar gebied. Dus willen we betrokken worden bij de kaderstelling voor die ruimtelijke ontwikkelingen, ook als daar geen formeel raadsbesluit voor nodig is. De motie heeft dat nu vastgelegd en GroenLinks hoopt dat op deze manier de gemeenteraad en de bevolking meer en eerder invloed krijgen op veranderingen in de gemeente.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.