PvdA toch naar Afghanistan?

woensdag 1 februari 20060 Reacties

{mosimage}De PvdA is op drift, volgens ‘aankomend premier’ Wouter Bos “de goede kant op”. Vrij vertaald is dat richting een vóór als het op stemmen voor de militaire missie naar Afghanistan gaat.
Ik vind het onbegrijpelijk. Men wil daar gaat opbouwen maar weet zelf ook dat het daar oorlog is, dat er gevechtshandelingen plaats vinden. Nu heeft de PvdA gebrepen dat  ‘wij’ daar niet hoeven te vechten omdat we in de ISAF-opbouw-missie zitten en ziet daardoor de mogelijkheid voor te gaan stemmen. Ik vermoed dat de Thaliban minder geïnteresseerd zullen zijn in welke missie we zitten en de Nederlanders daar tóch gaan beschieten.

Ik hoop dat D66 nu haar poot én rug voor één keer recht houdt, blaas het kabinet maar op! We hebben het hier over mensenlevens die we willens en wetens in de waagschaal gooien voor een oorlog waar je grote vraagtekens zij kan zetten. Dat er aan vredeshandhaving wordt gedaan en dat daar ook risico’s aan zitten begrijp ik ook wel, maar we gaan nu oorlogvoeren en daar zit het verschil! En als mensenlevens al geen reden zijn om een kabinet te laten vallen weet ik het echt niet meer!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.