Prozac voor Thomasvaer en Pieterel

vrijdag 4 januari 20137 reacties

(Foto: Fotostudio Wierd)

(Foto: Fotostudio Wierd)

Gisteravond was de gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst met als vast onderdeel een opvoering van de ‘Thomasvaer en Pieternel revue’ door de verenigingen dorpsbelangen. Leuk nieuw element is dat zowel Biddinghuizen als Swifterbant aan de show bijdroegen. Knappe show opnieuw en waardering voor de vrijwilligers en de spelers die er zonder twijfel heel veel tijd in hebben gestoken.

Toch hoop ik voor de tekstschrijvers dat Thomasvaer en Pieternel een tijdje op een receptje voor prozac worden gezet, want ik vind ze nogal depressief de laatste jaren. De pijlen werden op het college van burgemeester en wethouders gericht en de raad kwam er (op het CDA na) ongenoemd onderuit.

Het niveau van een klaagzang werd niet echt overtroffen al keerden Thomasvaer en Pieternel na hun aanvankelijke (en jaarlijks terugkerende) vertrek uit Dronten op hun schreden terug. Het is hier kennelijk ‘oersaai’, maar ze kunnen de Dronter saaiheid toch ook niet missen zo blijkt.

De meeste inspiratie was vermoedelijk uit de FlevoPost gekomen en dat is jammer, want ik miste de vileine en scherpe grappen die de eigenaardigheden van raadsleden of fracties nog eens extra uitvergroot en in het volle licht zet. Die zijn er zonder twijfel (ook bij mij) en dat zou de show evenwichtiger maken en minder somber. In de raadszaal van ons ‘raadhuis’ wordt met grote regelmaat hard gelachen.

Ik wens de nieuwe stichting die de show in de toekomst gaat organiseren een groot schrijversteam toe dat de raadsvergaderingen gaat volgen en dat de show in scherpte en vileinheid door raadsleden gevreesd wordt. Dat zou de avond voor ‘de aan het pluche plakkende notabelen’ een stuk spannender maken.

7 Reacties

 1. Frank Pels

  Ben ik heel erg zuur als ik dit toch iets-wat zurige stukje over de vermeend zure T&P wel een beetje lichtzuur vind? 😉

 2. Paul Vermast

  @Frank welnee… dat zijn we gewend. Kritiek is altijd zuur als het niet uitkomt. Terwijl ik volgens mij toch constructieve handreikingen doe om de depressie van T&P te overwinnen. Maar je kan (en mag van mij) er ook enkel zuurheid in lezen. Want zoals bij iedere communicatie heb je een zender en een ontvanger….

 3. Frank Pels

  *hmmm* ‘PROZAC VOOR THOMASVAER EN PIETERNEL’ en ‘Toch hoop ik voor de tekstschrijvers dat Thomasvaer en Pieternel een tijdje op een receptje voor prozac worden gezet….’

  Ik denk dat iedereen die aan T&P heeft meegewerkt na het lezen van deze woorden volledig gemotiveerd is om je constructieve handreikingen te lezen en er lekker mee aan de gang te gaan…..

  C’est le ton qui fait la musique

  [KNIPOOG] Wel leuk om te zien hoe je zelf reageert als ik het over ‘lichte zurigheid’ heb

 4. Liefhebber T&P

  Het hele schrijvers zit al jaren aan de prozac, maar er treed geen verbetering op in het schrijven. Tja … ligt dat dan aan de schrijvers of aan wat ze waarnemen?
  Het grappige is dat juist jij gebruik maakt van de truck iets ‘aan te zetten’ en dat het overdrijven of schurende karakter helpt om je punt te maken. De prozac. Ik kan dat juist wel waarderen.
  In de tekst kwam naar voren dat de gemeente Dronten prachtig is, maar dat er een stelletje ‘pannenkoeken’ in het gemeentehuis ……..
  Wie de ‘pannenkoek’ past…..
  T&P staat open voor schrijvers om deel te nemen aan het proces. En nu ik je tekst heb gezien pas je uitstekend in dezelfde proza(c) liefhebbende en prikkelende schrijverscultuur van T&P. Dus we rekenen op je bijdrage in 2014 en 2015. Ook een uitnodiging, maar dan zonder het voorschrijven van medicijnen.

 5. Paul Vermast

  Dag ‘Liefhebber’,

  Jammer dat je niet onder je eigen naam een bericht hebt geplaatst. Dat maakt het gesprek wat aangenamer (zeg ik maar onder verwijzing naar de ‘huisregels‘ van deze website).

  Maar naar de inhoud: het lijk me echt erg leuk om mee te doen aan een T&P schrijfteam. Toch zit daar wel een kantje aan waarom ik het niet zal doen.

  Thomasvaer en Pieternel nemen in hun beschouwing de notabelen van de gemeente stevig de maat en op de hak als het goed is. Bij deze ‘notabelen’ wordt dan speciaal gekeken naar burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden. Tot die laatste behoor ikzelf en het zou nogal raar zijn om als ‘slager het eigen vlees te gaan keuren’.

  Ik hoop echt dat de vrolijkheid, scherpte en humor een meer sterkere boventoon gaan krijgen in de producties van de komende jaren. Ik kijk daar in ieder geval naar uit!

  Paul

 6. Frank Pels

  *hmmm* ik moet toch licht beschaamd vast stellen dat ‘liefhebber T&P’ over een beter gevoel voor humor beschikt dan ik.

 7. Jim de valk

  Zo paul. In je tweet lees ik dat je heel ook heel blij bent! Dat maakt mij dan weer blij.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.