Provinciale neuzen

maandag 17 maart 20082 reacties

GroenLinks Flevoland om een tafel aandachtig luisterend naar Marieke Schep van het partijbureauAfgelopen zaterdag was er in Almere een dag voor actieve GroenLinksers om provinciaal weer eens even met elkaar af te stemmen waar we mee bezig zijn en of er betere samenwerking mogelijk is.

De conclusie kan je natuurlijk op voorhand al trekken: betere afstemming is noodzakelijk. Zeker als ik de conclusie moet trekken dat er van de vijf provinciale afdelingen maar één afdeling is dat effectief een bestuur heeft mogen we als Dronten niet ontevreden zijn. Vanuit dat gevoel begrijp ik de wens van de provinciale afdeling en Lelystad, Almere en Zeewolde wel dat men aan een soort ‘regiobestuur’ zit te denken. Maar ik vermoed dat ‘mijn bestuur’ in Dronten en zeker ‘mijn leden’ in Dronten daar niet zo happig op zullen zijn.

Desalniettemin was het en goede dag. Elkaar toch weer eens even zien en spreken. Vast stellen wat de komende periode de gezamenlijke thema’s zijn en daarover ook concreet afspreken dat we elkaar informeren. Voor de steden is dat natuurlijk Markermeer/IJmeer, voor iedereen de nieuwe OV concessie die er aan zit te komen en voor ons als Dronten en de provincie natuurlijk de verdere ontwikkeling van de ‘oostrand’.  Natuurlijk worden ook de ontwikkelingen rond Luchthaven Lelystad met argusogen gevolgd, want nu er een nieuwe MER moet worden gemaakt bied dat mogelijk ook nieuwe kansen voor het (opnieuw) uiten van onze bezwaren tegen de luchthaven.

Kortom een leuke dag op het prachtige stadslandgoed De Kemphaan met speciale dank aan Hans Warrink  voor de goede verzorging en ontvangst in ‘zijn’ prachtige Eksternest.
De horloges zijn weer gelijk gezet, de provinciale neuzen staan weer dezelfde kant op. Voor zover dat lukt binnen GroenLinks natuurlijk 😉

2 Reacties

 1. Johanna

  Bedoel je in je stuk niet gemeentelijke afdelingen in de provincie? Wij hebben slechts 1 provinciale afdeling en verder heeft bijna elke gemeente een lokale gemeentelijke afdeling.

  Althans ik neem aan dat de provincie Dronten nog niet bestaat 😉

  Overigens is een regiobestuur natuurlijk niet zo’n heel gek idee. Je kunt natuurlijk ook een en-en contructie kunnen doen. Elke afdeling die een eigen bestuur heeft, houdt deze gewoon, en vaardigt daarvan één af in het regiobestuur.

  Is voor de kleine fracties en besturen een uitkomst. Al was het maar om wat ideeën uit te wisselen, of wat praktische hulp te krijgen hoe je een ALV organiseert etc.

 2. Paul Vermast

  De provinciale afdeling en de gemeentelijke afdelingen Almere, Lelystad en Zeewolde bedoelde ik voluit.

  Sja.. ik weet niet of ik nu voor of tegen zo’n regiobestuur ben. Mijn voorkeur gaat uit naar iedere afdeling een eigen bestuur. Al is het maar voor de binding met de leden.

  Groeten,
  Paul

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.