Proloog Parijraad

zondag 17 februari 20082 reacties

GroenLinksGisteren was de proloog van de nieuwe partijraadsperiode. Een introductie bijeenkomst met bestaande en nieuwe partijraadsleden om eens met elkaar te discussieren over de toekomst van de pr, onze rol en de wijze waarop we willen vergaderen.

Ik vond het een gezellige bijeenkomst die voor de toekomst een goed vertrouwen geeft voor het functioneren van de partijraad. Hillarisch vond ik zelf de behandeling van een fictief voorstel van het partijbestuur ome het congres anders vorm te geven. In no time zat de partijraad weel ouderwets op de details en werd het voorstel van tafel geveegd. Door een aantal PR-leden die bewust buiten de discussie werden gezet kreeg de PR een spiegel voor gehouden. Heel verhelderend.

Kortom, ik heb er zin in volgende week de eerste echte vergadering.

2 Reacties

 1. Christian

  Te prijzen optimisme als je tegelijkertijd constateert dat de partijraad, zodra het ergens over dreigt te gaan, onmiddellijk in de loopgraven stelling neemt.

 2. Paul Vermast

  Hey Christian,

  Daar heb je gelijk in. Maar iedere keer ale de raad werd onderbroken en commentaar kreeg zag je dat er nadien werd geprobeerd iets met de opmerkingen te doen.

  Als deze ‘wil tot leren’ zo blijft komt het helemaal goed met de PR denk ik. Vandaar mijn optimisme.

  Groeten,
  Paul

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.