Procedureel juist

vrijdag 22 december 20060 Reacties

Afgelopen woensdag was er gemeenteraadsvergadering. Tijdens deze vergadering werd het groenbeleidsplan vastgesteld. Dat plan regelt de groene structuren binnen Dronten. In dit plan viel onder andere te lezen dat het bosje bij De Reiger als mogelijke inbreidingslocatie wordt gezien. Inbereiden is het tegenovergestelde van uitbreiden. Dus dan bouwen we binnen de grenzen van het dorp in plaats van erbuiten. Over het algemeen kan dit dan natuurlijk alleen maar in het groen. De bewoners van de Reiger en omgeving kwamen meteen in actie om hiertegen te protesteren. Want het plan was ook niet heel helder op dit specifieke punt. Er kon wel worden ingebereid, maar de groenstructuur moest behouden blijven tussen het bosje in het midden van de wijk en het Dronterbos aan de rand van de wijk. Nú bebouwing zou dit zo’n 4 meter gras betekenen en dat kun je niet serieus behoud van de groenstructuur noemen.

Ook waren de woningen die daar ooit bedoeld waren aan de rand van de wijk aan de Langstraat gebouwd. Dus het totale woningvolume (zoals dat zo mooi heet) war voor ie wijk wél gerealiseerd. Kortom, geen reden voor nieuwe woningen aldus de omwonenden. Punt is, het mág volgens het bestemmingsplan wel. Maar is al 28 jaar niet gebeurd. Hans Dorreboom van de PvdA noemde dat een “feitelijke bestemming” waarmee je ook rekening kunt houden. Eigenlijk was de gemeenteraad het er unaniem over eens dat er op deze plek niet moet worden gebouwd. Maar nu komt het absurde; de ChristenUnie en CDA waren tégen omdat het “procedureel onjuist” zou zijn omdat dit geregeld zou moeten worden bij de inbereidingsnota die volgend jaar komt. Wat een flauwe kul! Graag wil ik Leefbaar Dronten fractievoorzitter Onno Bakker citeren die zei dat hij dat praktische politiek die dicht bij de burger staat wil doen. Als we net nu kunnen regelen, waarom dan wachten tot maart; of wanneer die nota ook mag komen? Ook Wethouder Engelvaart deed zijn uiterste best zand in de machine te gooien door aan te voeren dat alle partijen die de motie steunde wél vinden dat er mag worden ingebereid als het gaat om zorg of ouderenhuisvesting. Dus als men in het bosje nu ouderenhuisvesting zou willen maken mocht dat ook niet? Wat een schandelijke drogredenering! Want het bestemmingplan laat ook niet veel ruimte wat er mag. Namelijk 4 huizen waarvan de vorm in het bestemmingsplan vast ligt. Dus niet geschikt voor de gespecialiseerde ouderenhuisvesting waarvoor we wel een uitzondering willen maken. Kortom; een hoop flauwe kul en onwil van het CDA en ChristenUnie die maar niet voldoende konden benadrukken het inhoudelijk wél met de motie eens te zijn. Maar om procedurele redenen tegen. Hou toch op met dit soort zinloze symboolpolitiek! Want iedereen die schrikt over inbereidingen in de directe omgeving heeft dan nogmaals de kans om bezwaar te maken en met goede argumenten de raad te overtuigen. Dus er wordt hier niemand voorgetrokken. Maar als het om de procedures gaat; laten we het dan nog eens over Van Werven hebben, vrienden van het CDA?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.