President Obama

dinsdag 20 januari 20090 Reacties

Obama vertelt Amerika onverbloemd hoe ernstig de crisis is waarin het land verkeert. Het getuigt van grote moed zichzelf nu te profileren als een harde heelmeester, die alleen succesvol kan zijn als alle Amerikaanse burgers verantwoordelijkheid nemen om op basis van oude waarden nieuwe uitdagingen aan te gaan. […] Hij is een baken van licht in de donkere winter. […] Hij belooft de armste landen bij te staan en als rijkste land echt te kiezen voor zon- en windenergie. Dit besef van noodzakelijke internationale solidariteit, van gelijktijdige strijd tegen de krediet-, klimaat en energiecrisis, is wat GroenLinks bindt aan Obama. 

Bovenstaande samengevatte reactie van Femke Halsema op de beëdiging van president Obama van de Verenigde Staten van Amerika verolkt goed mijn gevoel over de beëdigingsspeech van de nieuwe Amerikaanse president. De hele reactie van Femke is hier te lezen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.