Potje moddergooien

maandag 12 december 20111 reactie

Wethouder Engelvaart

“Pijnlijk” vond wethouder Engelvaart de vragen van de GroenLinks fractie afgelopen donderdag over het potje modder gooien van het huidige college in de richting van oud-wethouder Koning over de illegale huisvesting van Polen op het terrein van de CAH in Dronten. “Maar we kunnen niet om de feiten heen” betoogde de huidige wethouder Ruimtelijke Ordening.

Het hele gedoe begon nadat enkele weken geleden bekend werd dat er plannen zijn voor een huisvesting van enkele honderden Polen (officieel buitenlandse seizoensarbeiders) op het terrein van de Christelijk Agrarisch Hogeschool (CAH) in Dronten. In de bestaande huisvesting voor buitenlandse studenten blijken al enkele jaren ‘Polen’ te zijn ondergebracht en dat is in strijd met het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders liet weten hiervan niet op de hoogte te zijn.

Voormalig wethouder Koning stak zijn verbazing daarover niet onder stoelen of banken op twitter en kennelijk kon het huidige college dat niet over haar kant laten gaan. Dus werd er intern ‘onderzoek’ verricht en daaruit bleek dat ‘wethouder Koning op eigen houtje had geopereerd zonder het college daarvan in kennis te stellen’.

Laat ik zeggen dat het op z’n minst merkwaardig klinkt. Want de toenmalig wethouder zal zonder twijfel door zijn ambtenaren zijn geadviseerd en daarvan zijn ongetwijfeld aantekeningen en verslagen gemaakt. Dat er nu niets te vinden is komt mij als behoorlijk ongeloofwaardig over. Het college heeft de raad beloofd alles ter inzage te leggen voor de gemeenteraad en dan zullen we er zelf eens in gaan zitten spitten.

Maar zelfs als er in de verslagen niets te vinden is was de afdeling wel op de hoogte en als ambtenaren geïnformeerd zijn is het college dat ook, zo simpel werkt dat bij de overheid. Dat de huidige wethouder na anderhalf jaar er niets van wist moet hij natuurlijk niet zijn voorganger verwijten; want hij laat daarmee op z’n minst de verdenking op zich te willen duiken voor zijn verantwoordelijkheid en zo ken ik hem toch niet.

Wordt zonder twijfel vervolgd.

1 Reactie

  1. Frank Pels

    D’r zit een heel raar luchtje aan deze zaak.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This