Post van het gemeentehuis

maandag 25 januari 20100 Reacties

Afgelopen zaterdag zag ik het meteen toen ik post van de mat raapte: post van het gemeentehuis. Alleen al de adressticker was voldoende. Maar toen ik de post wilde openmaken viel wel iets vreemds op. Geen logo en postzegels? Da’s ongebruikelijk.

Ambtenaren van het taakveld WOZ zijn het niet eens met het collegebesluit de belastinginning uit te besteden aan Tricijn in Harderwijk. Dat betekend voor hen dat ze een nieuwe werkgever krijgen en voor hun werk niet meer in Dronten maar in Haderwijk moeten zijn.

In de bijna 7 jaar dat ik in de politiek van Dronten meeloop heb ik het nog niet eerder meegemaakt dat ambtenaren zich richten tot de raad. En hoewel ik niets over mijn standpunt kan zeggen omdat ik dit inhoudelijk nog onvoldoende heb bepaald ben ik wel blij met deze ontwikkeling! Want als burgers opkomen voor hun belang bij de gemeenteraad moet dit zeker ook mogelijk zijn voor ambtenaren. Uiteindelijk zijn we als raad het orgaan dat de definitieve besluiten neemt en het is goed dat je jezelf op deze manier ook weer eens heel bewust wordt van het feit dat je ook werkgever bent. Ik verwacht een boeiende behandeling in de commissie en gemeenteraad volgende maand.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This