Populitische prietpraat

woensdag 19 november 20081 reactie

Jan de GraafHet CDA vraagt zich vandaag op Omroep Flevoland hard op af of er niet opnieuw een samenscholingsverbod in het oude centrum van Dronten moet komen. Het CDA heeft ‘berichten’ ontvangen dat er weer grote problemen zijn in het oude centrum.

Het was dat ik vanmorgen moeilijk mijn bed uit kwam en dit dus al liggend om 6 uur op de radio horde, anders was ik van mijn stoel gevallen vrees ik.

Afgelopen donderdag heeft de commissie gesproken over het veiligheidsplan 2009 met de burgemeester en de politie. Er is toen absoluut geen melding gemaakt van nieuwe problemen in het centrum en het is als ik me niet vergis als akkoordstuk naar de raadsagenda doorverwezen. Dus volgende week donderdag komt het ook nauwelijks nog aan de orde tijdens de raadvergadering.

Ik ben het onmiddellijk met CDA-fractievoorzitter Jan de Graaf eens als hij zegt dat het niet zo mag zijn dat mensen bang zijn rond hun eigen huis. Maar wat mij verbaasd is de timing van dit nieuws. Er is bij mijn weten niet méér overlast als de afgelopen periode van na het samenscholingsverbod. Daarbij hebben tijdens de laatste bewonersavond en tijdens de buurtschouw in het oude centrum de buurtbewoners aangegeven dat wat hen betreft dat samenscholingsverbod geen enkel effect heeft gehad.

Verwonderlijk is de timing ook omdat er voor volgende week woensdag een nieuwe bewonersavond gepland staat waarin er met de buurt zal worden gesproeken over hoe het nu gaat in de wijk. Het CDA (en in reactie daarop de VVD) neemt hierop een voorschot met behoorlijke stemmingmakerij. Ik vind dat gevaarlijk en goedkoop populisme. Met de zorgen van de bewoners van deze wijk in Dronten dien je geen partijpolitiek of partijprofilering te bedrijven. Zoals de VVD al aangaf op Omroep Flevoland vraag je dar eerst informeel eens na bij de burgemeester, zoals ik deze vanmorgen rond 7 uur ook informeel om een reactie heb gevraagd op dit nieuws bericht.

De burgemeester begreep niet wat ik nu wilde.

Er is er maar één die over een samenscholingsverbod gaat. Dat is de burgemeester” aldus de burgemeester.

Met andere woorden en da’s mijn interpretatie) er is niet veel aan de hand en er is geen aanleiding voor een samenscholingsverbod.

1 Reactie

  1. OPA

    Tja, ik denk dat CDA een beetje naar populistisch rechts leunt. En het gaat vast niet over de jongens en meisjes van de christelijke jongerenclub. Ik vermoed dat het in de visie van het CDA gaat om de andere jeugd, die van Marokkaanse afkomst.

    Natuurlijk hebben Marokkaanse jongeren ruzie, net zo als Polen, Russen en Nederlanders. En misschien gaat het inderdaad om de meisjes die ze nu naaien als konijnen en straks uitkotsen als hoeren als ze zich plots weer kunnen vinden in de Islam. Maar is dat nu zoveel anders dan die Nederlandse jongens die nu vaak vallen voor een slettentypje en over een paar jaar wandelend naar de kerk afkeurend kijken naar zo’n vreselijk ordinaire vrouw. Het nare met buitenlanders is alleen dat je ze vaak niet verstaat – (en dat komt inderdaad bedreigend over) en dat je per definitie al een ingebakken wantrouwen hebt door wat je ziet, leest of hoort (of zelf bedenkt).

    We moeten niet zo moeilijk doen en meer de juiste voorwaarden scheppen dan resultaten te onderdrukken. Ook dit spul wordt ouder en dan komt er weer een nieuwe generatie, zorg er nou voor dat die beter in z’n vel zit.

    En als het CDA gelooft dat het Christendom de oplossing is voor de ellende en dit geloof stevig in het zadel wil houden om de dienst uit te blijven kunnen maken… gaat dan heen en doe als de konijnen, vermenigvuldig je meer dan de Moslim. Dan komt alles weer goed.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.