Politiek is een vreemd bedrijf

vrijdag 2 november 20074 reacties

De gemeenteraad van Dronten (bij haar aantreden)Nog niet bekomen van de raadsvergadering van gisteren zat ik vanmorgen op weg naar mijn werk alweer te lezen in het verlichtingsplan en speelplan van Dronten. De onderwerpen die voor de commissie Algemene Zaken op de agenda staan.

“Wat er ook gebeurd de Tour wacht op niemand” was een gevleugelde uitspraak bij het commentaar tijdens de Tour de France afgelopen jaar. Het gaat met de politiek kennelijk net zo. Je kunt als wethouder met een emotionele toespraak aftreden en daarbij (startend op de publieke tribune) een groot applaus krijgen; de gemeenteraad gaat na een kwartiertje verder alsof er niet zojuist iets “dramatisch” is gebeurd.

Met grote verbijstering heb ik zitten kijken hoe géén der fracties tijdens hun inbreng rond ‘de steeg’ heel even stil stond bij het vertrek van de, over dit onderwerp gestruikelde, wethouder. Alleen zijn eigen partij, de ChristenUnie, refereerde logischerwijze er even aan. Ik was dan ook trots dat bij de vaststelling van de begroting, die onder de verantwoordelijkheid van Siebe de Graaf is opgesteld, GroenLinks toch nog even bij het vertrek van de wethouder stil stond.
“Life must go on” is kennelijk het motto. Da’s waar natuurlijk, maar een moment van reflectie zou mijns inziens niet gek zijn.

Maar goed, door het aftreden van Siebe en het gedoe rond ‘de steeg’ is helemaal uit het nieuws verdwenen dat de gemeenteraad gisteravond ook een sluitende meerjarenbegroting 2008 en verder heeft vastgesteld. Daarmee komen we naar alle waarschijnlijkheid onder het preventief financieel toezicht van de provincie uit en staat Dronten er financieel beter voor dan enkele jaren geleden. Dat is een goede constatering. Ook was het bijzonder te zien dat bij de stemmingen over de amendementen en moties  de raad op twee na alles unaniem heeft aangenomen. Op de publieke tribune was daarvoor zelfs wel waardering te horen.

Met een biertje in de hand hebben we na de vergadering nog wel even staan mijmeren, maar ook hard gelachen. Zo kon de dag toch nog worden afgesloten op een goede manier hoewel ik nu nog wel last heb van een katterig gevoel (hetgeen niet door een biertje te veel komt).

4 Reacties

 1. Rense van der Heide

  alweer eens Paul

 2. Frank Pels

  …[ GroenLinkser Paul Vermast deed op zijn weblog uitgebreid verslag van de hele affaire. Niet alleen de harde nieuwsfeiten, maar ook de politieke sfeer tekende hij op. Daarbij was hij meestal sneller dan de reguliere media. Daarom hierbij de meer dan verdiende sterren voor Paul. Klik hier om ook sterren aan Paul te geven.]…

  Hele bericht op FrankPels.nl

 3. Gerrit Wijnne

  Niet zo moeilijk natuurlijk om sneller te zijn dan de reguliere media als je deel uitmaakt van één van de gemeenteraadsfracties.

 4. Paul Vermast

  Hmm ja.. en de eerlijkheid gebied te zeggen dat de (internet versies) van de kranten mij ver voor waren daar waar het ging om de val van wethouder De Graaf.

  Maar Gerrit, het is dan ook een tekst die Frank Pels op zijn website heeft staan.

  Groeten,
  Paul 😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.