Politici collecteren voor de noodopvang

dinsdag 2 januari 20070 Reacties

Op mijn initiatief zullen politici van GroenLinks, Leefbaar Dronten, PvdA en SP collecteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dronten, op woensdagavond 3 januari, voor de Stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers Dronten. Dit persbericht zal zodadelijk worden verstuurd:

Op 21 december jl. heeft een meerderheid van CDA, ChristenUnie en VVD tegen een motie gestemd om de Noodopvang éénmalig € 10.000,= te schenken. De Noodopvang geeft aan hierdoor in financiële moeilijkheden te komen en smeekt de Drontense samenleving een financiële bijdrage te leveren.

Wij, politici van GroenLinks, Leefbaar Dronten, het merendeel van de PvdA-fractie en SP, willen een ander politiek geluid laten horen. Wij willen niet dat mensen gedwongen worden om op straat te leven. Wij staan wél voor een humane samenleving waarin mensen niet zonder perspectief op straat worden gezet. De Rijksoverheid heeft tot nu toe gaten laten vallen. Hoewel het onze taak niet is, zijn wij van mening dat je mensen onderdak moet bieden tot er een oplossing is gevonden.

Omdat we ons bewust zijn van de realiteit dat er een meerderheid in de gemeenteraad is die dit niet vindt, zien wij ons genoodzaakt ons persoonlijk tot de samenleving te wenden. We zullen proberen mensen te overtuigen dat het belangrijk is dat de Noodopvang wordt gesteund. Daarom gaan we zelf de straat op om te collecteren. Hiermee kunnen wij mogelijk een bescheiden bijdrage leveren aan een eerste aanzet tot het oplossen van de nood van de noodopvang. Daarom doen ook wij bij deze de oproep de Noodopvang te steunen en geld te storten naar:
SNS Bankrekeningnummer 87.56.60.010 t.n.v. noodopvang Dronten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.