Plein 2, verhalen uit de Tweede Kamer

zondag 16 januari 20110 Reacties

Femke verlaat voor het laatst de Kamer

Mijn tweede week in de Tweede Kamer heb ik achter de rug en ik zeg bepaald niet te veel als ik het een alles behalve saaie week noem. Maandag nam Femke Halsema afscheid van de fractie tijdens de ‘bosdag’ van de Tweede Kamerfractie. Dinsdag de eerste fractievergadering onder leiding van Jolande Sap en Femke haar officiële afscheid in de Kamer. Woensdag de beëdiging van Niels van den Berge die ik als beleidsmedewerker mag vervangen tot Mariko Peters terug is van haar zwangerschapsverlof.

Donderdag een spoeddebat over de brand in Moerdijk en zaterdag de laatste bijeenkomst van de Leergang Zin in GroenLinks (ZiGL) 4 en 5. Over twee weken starten we de ZiGL leergangen 6 en 7. Talent in overvloed binnen de partij, we hebben zelfs een wachtlijst!

Natuurlijk neemt de druk op GroenLinks en de Tweede Kamerfractie in het bijzonder enorm toe nu een besluit over een missie in Afghanistan genomen moet worden en ‘wij’ nodig zijn voor een meerderheid in de Kamer. De fractie wikt en weegt over haar standpunt en luistert naar de achterban op bijeenkomsten en de partijraad. Maar een standpunt is er nog niet.

Ik ben blij dat ik er als medewerker Klimaat, Energie en Milieu er niet direct bij betrokken ben en er dus geen mening over hoef te hebben. Veel partijgenoten melden me wat ik “in Den Haag even moet melden”. Maar ik ga er (gelukkig) niet over. Ik zal er ook niets meer over zeggen want de fractie moet de ruimte krijgen een eigen afweging te maken en ze weten me echt wel te vinden als ze mijn mening willen weten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.