Pijnlijk

vrijdag 1 juni 20070 Reacties

Cheryl BraamHet hoge woord is er uit: het was Cheryl Braam die in Noord-Holland de ongeldige stem op GroenLinks uit bracht. Ik heb Braam wel eens ontmoet. Op de website van GroenLinks Noord-Holland staat:

“Braam verklaarde dat zij erg gespannen was door omstandigheden van persoonlijke aard en dat zij zich vergist heeft bij het uitbrengen van haar stem. Daarop raakte ze in paniek, waarna ze besloot meerdere hokjes in te vullen. Daarmee werd haar stem ongeldig, maar ze realiseerde zich niet welke gevolgen dit zou hebben. Braam werd vervolgens overdonderd door de commotie en gaf in reactie op vragen van de pers aan geen uitspraken te willen doen over de geheime stemming”.

Ik sluit me aan bij Michel Klijmij:
“Desondanks lijkt het mij het verstandigst om terug te treden als Statenlid. Een enorme blunder, gevolgd door een stilzwijgen dat de partij aardig wat schade heeft toegebracht. Doorgaan alsof er niets aan de hand is is dan ongeloofwaardig. En als er persoonlijke omstandigheden spelen die blijkbaar zwaar genoeg zijn om je functioneren als politica zo te beïnvloeden, dan kan je beter de eer aan jezelf houden. Aangezien er geen sprake is van opzet lijkt me dat van royement geen sprake hoeft te zijn. Ondanks mijn verontwaardiging over zo’n stomme fout hoop ik ook dat Cheryl er weer bovenop komt en wat persoonlijke omstandigheden betreft de nodige steun krijgt”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.