[persbericht] Vermast fractievoorzitter GroenLinks Dronten

maandag 29 oktober 20120 Reacties

Met ingang van 1 november aanstaande zal gemeenteraadslid Paul Vermast het fractievoorzitterschap overnemen van Cebus Korteweg. Korteweg zit in zijn derde raadsperiode en dat is bij GroenLinks statutair de laatste. Vermast heeft de ambitie ook bij de volgende verkiezingen beschikbaar te zijn en de overdracht van het fractievoorzitterschap op dit moment zorgt voor een soepele overgang na de verkiezingen.

Vermast: “Ik vind het bijzonder om Cebus als fractievoorzitter te mogen opvolgen. Graag wil ik hem danken voor zijn inzet als fractievoorzitter de laatste jaren. Zeker ook voor de raadsperiode waarin hij ons enige raadslid was. Ik heb veel van hem geleerd en zie uit de rest van deze raadsperiode samen met hem.”

Korteweg is gemeenteraadslid sinds 2002. In 2004 werd Korteweg fractievoorzitter na het overlijden van de toenmalig fractievoorzitter Theo Kuipers.

GroenLinks kent in haar statuten de regeling dat politiekambtsdragers maximaal drie termijnen van 4 jaar achtereen eenzelfde functie mogen bekleden. Dat zorgt voor voldoende doorstroming in de politiek en voorkomt dat politici met hun ambt vergroeid raken. Korteweg bereikt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen het einde van zijn derde termijn. Sinds deze zomer ondersteunt Cebus de Statenfractie van GroenLinks Flevoland als burgerlid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.