Peiling 2

donderdag 23 februari 20060 Reacties

{mosimage}Als we deze trend vol houden worden we de grootste partij van Dronten dacht ik vanmorgen toen ik de nieuwe peiling van Omroep Flevoland hoorde. Van nul naar drie zetels is in twee weken een behoorlijke stap.
Maar laat ik herhalen wat ik twee weken geleden al zei, de peiling is erg onbetrouwbaar en om er nog eens een échte politieke dooddoener in te gooien; de échte peiling is op 7 maart. Brrr, wat een verschrikkelijke uitspraak ook al is het natuurlijk wél waar.

Dit is een uitslag waarmee ik wel goed zou kunnen leven, en dat heeft niet alleen te maken met dat we niet verdwijnen. Maar het lijkt me een boeiende nieuwe verdeling van de gemeenteraad in Dronten. De winst van het CDA vind ik wel zorgelijk, want ik denk dat het voor Dronten goed zou zijn als het CDA eens een tijdje naar de oppositie zou verhuizen, maar ik ben bang dat dit er niet in zit hier. Ook vind ik het jammer dat de PvdA weer twee zetels inlevert ten opzichte van de eerste peiling, want een sterk GroenLinks en een sterke PvdA zouden samen veel goeds kunnen doen voor onze gemeente!

Overigens Hillebrand, dank voor je vriendelijke woorden over ons bij Omroep Flevoland.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.