Paulien van Vlaanderen in de Tweede Kamer? (Update)

maandag 13 november 20060 Reacties

Dronter SP fractievoorzitster Paulien van Vlaanderen kan zich gaan voorbereiden op de Tweede Kamer. De nummer 28 van de SP haalt als de laatste TNS NIPO peiling bij RTL nieuws waar word nét de Tweede Kamer. Ik vermoed dat ze daar zelf nu ook wel een beetje geschrokken van zal zijn. Sowieso heeft de SP een probleem als dit gebeurd. Met maar 30 kandidaten wordt het moeilijk ministers leveren uit de fractie als je die in zijn geheel nodig hebt om alle kamerbankjes bezet te houden. De groei van de SP begint nu wel absurde vormen aan te nemen en ik kan me niet voorstellen dat in SP kringen er niet voorzichtig enige zorg ontstaat. Was als je ineens zó groot wordt ligt het LPF effect ook op de loer en dan hebben we weer een paar heel boeiende maanden voor de boeg!
Overigens, het is voor GroenLinks nu wel gunstig dat we een lijstverbinding hebben met de SP. Dat kan zomaar één zetel schelen.

Update:

GroenLinks collega Richard Wouters wees mij in een reactie op een terecht punt: “Volgens mij heeft de SP in elke kieskring andere regionale lijstduwers. Dat levert meer dan genoeg kandidaten op.”
Ik denk dat hij hier gelijk in heeft en op dat punt zal ik mijn verhaal moeten nuanceren! Dank voor je aanvulling Richard!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.