Paul Nijssen heeft ontslag genomen

woensdag 17 juni 20090 Reacties

paul-nijssen2Gistermiddag kwam -voor mij- als donderslag bij heldere hemel een e-mail van SP fractievoorzitter Paul Nijssen dat hij om gezondheidsredenen met ingang van maandag zijn ontslag heeft genomen als lid van de gemeenteraad. Hij houdt het allemaal niet meer vol.

Natuurlijk slaat je dat eerst even met stomheid. Klote bericht; vooral voor Paul zelf natuurlijk! Maar ook voor de SP Dronten is dat slecht nieuws. Want de fractie dreef zo’n beetje op Paul en die werkte zich dan ook echt een paar slagen in het rond om er wat van te maken.

Dus kan ik enkel veel waardering uitspreken voor Paul en zijn inbreng in de gemeenteraad de afgelopen jaren. Ik hoop dat hij snel weer zal opknappen zodat hij de oude wordt.

Voor de SP fractie geldt dat dit concreet betekend dat van de drie zetels in de gemeenteraad van Dronten zij er nog slechts een bezet houden. Dat is natuurlijk treurig. De nieuwbakken fractievoorzitter Nathalie van Herwaarde is naast raadslid in Dronten ook nog Statenlid voor de SP in Flevoland. Dat is een bijna niet te combineren situatie als ze in Dronten alles alleen moet gaan doen. Ik hoop voor haar dat de SP snel in staat zal zijn de leeggevallen plekken te vullen. In de tussentijd hebben veel partijen haar hulp aangeboden. Van de VVD tot GroenLinks. Als er nood aan de man is moet je over het politieke spel heen stappen en elkaar een helpende hand toe steken.

Alle goeds voor Paul Nijssen en veel sterkte voor Nathalie van Herwaarde natuurlijk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.