Paul is embedded blogger bij Judith on tour

zaterdag 30 mei 20090 Reacties

Vandaag mag ik aanhaken bij de verkiezingstour van onze lijsttrekker Judith Sargentini. De start vandaag was in Lelystad waar Judith met de afdeling Lelystad haar best deed een aantal flyers te slijten aan het winkelende publiek.

Maar het nieuws van de dag is natuurlijk dat mensen massaal weg zappen op televisie zodra er een Europees item aan de orde komt. De onvermijdelijke vraag die journalisten nu stellem is wat ‘de politiek’ hieraan gaat doen. De vraag die mij intressert is wat de media zelf denken hieraan te gaan doen. Immers, buiten de verkiezingstijd is er op de telvisie en in de nieuwsrubrieken nawelijks aandacht voor de Europese politiek. Dus hoe kunnen we dat als politiek dan veranderen als er geen podium wordt geboden? Nou ja; het is maar een gedachte die mij bekruipt als ik achter in het campagnebusje van GroenLinks dit blogje zit te schrijven. Dag in dag uit zijn we met z’n allen onderweg om er iets moois van te maken en Europa onder de aandacht te brengen.

Inmiddels zijn we weer onderweg vanuit Lelystad naar de volgende halte op de Tour van Judith in Apeldoorn. Bijna weer de polder uit en via Harderwijk het oude land op. Later meer…

(eerder verschenen op zin in Europa)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This