Partijraad

vrijdag 12 mei 20060 Reacties

Morgen vergadert de partijraad (PR) weer en sinds de laatste vergadering weet iedereen weer wat dat inhoud. Deze opmerking is zeker niet vrij van cynisme. Morgen wordt door de PR een integriteitprotocol vastgesteld en wordt er een interim-voorzitter gekozen en daarmee benoemd. Normaal is het kiezen van de voorzitter natuurlijk een voorrecht van het congres, maar in situaties zoals nu is dat aan de PR. We mogen onze eigen rotzooi opruimen eigenlijk. Want ook de integriteitcode komt er naar aanleiding van de ‘affaire Pormes’.

Over die code valt nog wel het een en ander te zeggen, hetgeen morgen ook zeker wel zal gebeuren. Want het is een opsomming van zaken die je aan een kandidaat vraagt (bijvoorbeeld of deze ooit wel eens is opgepakt en zo ja waarvoor dan). Het is goed dat dit wordt meegegeven als vaste check, maar of dat deel uit moet maken van een integriteitcode is wel de vraag. Maar daar zal morgen was wel een stevig potje over worden gedebatteerd. Belangstellenden kunnen het voorstel voor de integriteitcode hieronder downloaden.
Het zal  wel zondag worden voordat ik verslag doe van de vergadering, want na de PR ga ik nog even Utrecht in met een van mijn beste vrienden, zal wel niet vroeg worden. Maar met dank aan de buren waar ik een auto van mag lenen is de laatste trein naar Harderwijk vroeg genoeg� Dus geen laatste bus en dat scheelt!

{mosimage} Concept integriteitcode (pdf 84 kb )

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This