Partijraad

zaterdag 13 oktober 20071 reactie

Kathalijne Buitenweg en Femke Halsema op campagneVandaag was er weer partijraadsvergadering met als hoofdthema “Europa”. Kathalijne Buitenweg lichte de positie over het referendum over het nieuwe EU-verdrag; of zoals we vandaag hebben geleerd het “ammenderingsverdrag” zoals het officieel heet. Maar daarnaast was er ook een ‘reguliere’ verantwoording over de werkzaamheden van de Euro-delegatie. Nu Kathalijne lid is geworden van de milieucommissie van het EP werd er uitgebreid gesproken over de gevolgen van de Europese regels over de luchtkwaliteit. De Groenen in het EP gaan op de strenge lijn zitten waardoor de normen hoog liggen. Alleen in Nederland heeft dit tot gevolg dat bouwvergunningen geweigerd moeten worden. Lachend: “Het probleem van de Amsterdamse wethouder woningbouw ken ik daardoor”. 

Femke Halsema legde ook verantwoording af voor de activiteiten van de fractie de afgelopen maanden en de inbreng bij de algemene beschouwingn. Uitgebreid werd er gesproken over een nieuwe notitie die Femke aan het schrijven is en die de (nieuwe) positie van GroenLinks verder zal onderstrepen. “Dat zal voor GroenLinksers niet schokkend zijn” aldus Femke. Ik werd er echt blij van toen ze aangaf dat onze oude slogan “Knokken voor wat kwetsbaar is” daarvan een mooie samenvatting is!

Kortom; alweer een leuke partijraadsvergadering!

1 Reactie

  1. OPA

    Prima dat Europa zich met die bouwregels bezig houdt. Prima dat GroenLinks daar een trekker in is. Dit is een geweldige methode om landen te dwingen dat te doen wat we de meerderheid wil wat ze doen. Als een land het anders wil aanpakken dan dwing je ze hiermee in het gelid te lopen. Als je een sterk Europa wilt dan moet je ook regels stellen en actie ondernemen. Kom op EU, pak de leidershamer en laat zien waar de autonomie van een EU land eindigt.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.