Partijraad

zaterdag 8 september 20073 reacties

Exit “Groei Mee”Ik heb als lokaal campagneleider die ook in de partijraad zit iets uit te leggen. Aan mijn penningmeester(es) wel te verstaan. Want ik heb het bestuur dit voorjaar ervan overtuigd jassen en tassen aan te schaffen zodat we ook een beetje warm campagne kunnen voeren. Alles in de huisstijl en voorzien van (campagne)logo’s. Vandaag heeft de partijraad het partijbestuur het dringende advies meegegeven de slogan “groei mee” te laten vallen. Dit heeft het partijbestuur toegezegd. Exit groei mee dus! Het zal niet van vandaag op morgen weg zijn. Het wordt een uitsterfconstructie. Dus er wordt geen nieuw materiaal met “groei mee” geproduceerd. Deze toezegging leverde een applausje op.

Het was (jawel trouwe lezers, let op!) een leuke partijraadsvergadering. Het evaluatierapport campagnes (rapport Van Ojik) werd besproken en onder dankzegging door de Partijraad (PR) geaccodeerd.

De Eerste Kamerfractie verantwoorde haar eerste maanden in de persoon van fractievoorzitter Tof Thissen.Kort werd er terug geblikt op de verkiezing van de eerste kamer en alles wat er omheen is gebeurd. Maar de partijraad liet ook haar “tanden zien”. Tof werd aan een toezegging herinnerd dat hij eerder dit jaar toen hij de partijraad was vergeten als ‘goedmaker’ Limburgse Vlaai had beloofd. Deze staat nu voor de PR vergadering van november op de agenda (dat iedereen het maar weet 😉 )

Ook keek de PR naar haar eigen functioneren. Bijzonder is dat er veel onduidelijkheid is over de rol en taak van de PR bij de PR zelf. Ook is een algemeen gevoel dat de fracties betere stukken moeten aanleveren zodat controlle ook beter mogelijk is. Zelf kreeg ik de indruk dat de fracties daar niet al te veel zin in hadden in het verleden. Dus ik heb de PR geadviseerd (in mijn deelgroep) de fracties die “onwillig” zijn bij de PR “over de knie te leggen”.

Maar de sfeer was open, constructief en positief. Dat is een hele verbetering. Of dat nu kwam door de nieuwe (veel lichtere) vergaderlocatie in de V&D in Hoog Catherijne of omdat er écht iets veranderd in de PR weet ik niet. Maar als we zit volhouden komt het best nog wel eens goed met de Partijraad! 😀

3 Reacties

 1. Harmen

  Hoi Paul,

  Met die vlaai komt het nu zeker goed!

  Aangezien je zo positief eindigt, verwacht ik je eigenlijk wel terug in de nieuwe partijraad…

 2. Paul Vermast

  Hey Harmen,

  Als het aan mij ligt kom ik in de volgende partijraad graag terug!

 3. Henrike

  Geldt ook voor Harmen zelf, las ik bij hem. Mooi!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.